İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

2012 Etkinlikleri

1 Şubat 2012 – www.turkmacar.org.tr alan adı altında derneğimizin internet sitesi açılmıştır. Sitemizin hazırlanmasında emeği geçen E72 şirketi ve Mehmet Epikman’a teşekkürlerimizi sunarız.

2 Şubat 2012 – Türk-Macar Dostluk Derneği Yönetim Kurulu, yeni dönem Türk-Macar Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Kütahya Milletvekili Sayın Prof.Dr. Vural KAVUNCU’ya bir nezaket ve tanışma ziyareti gerçekleştirdi.

24 Şubat 2012 – Ankara Üniversitesi DTCF Muzaffer Göker Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen bir törenle Macaristan Dışişleri Bakanlığı tarafından Fakülte Hungaroloji Bölümü’ne teknik cihaz bağışında bulunulmuş; derneğimiz bu toplantıda davetliler arasında yer almıştır.

1 Mart 2012 – İnternet sitemiz yayınına başlamıştır.

25 Nisan 2012 – Szeged Üniversitesi Etnografya ve Kültürel Antropoloji Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Sayın Atilla Mátéffy derneğimizde “Eski Kaynaklara Göre 6. ve 10. Yüzyıl Arasındaki Macar Tarihi” başlıklı bir konuşma yapmıştır.

17 Ağustos 2012 – Derneğimiz Yönetim Kurulu, Macaristan’ın yeni Ankara Büyükelçisi Ekselans Prof. Dr. János Hóvári’yi makamında ziyaret etmiştir.

6 Ekim 2012 – Dernek Genel Kurulu toplanarak faaliyet raporu okunmuş, bir önceki dönem ibra edilmiştir. Genel Başkanlığa Prof. Dr. Anıl Çeçen yeniden seçilmiş, yeni yönetim kurulu belirlenmişti.

1 Kasım 2012 – Tosun Saral ve Emre Saral tarafından yazılan “Çanakkale ve Sina-Filistin Cepheleri’nde Avusturya-Macaristan Ordusu Topçu Bataryaları” isimli kitap dernek yayınlarından çıkmıştır.

9 Kasım 2012 – Macaristan Savunma Bakanı Dr. Hende Csaba, T.C. Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz’a gerçekleştirdiği resmi ziyarette “Çanakkale ve Sina-Filistin Cepheleri’nde Avusturya-Macaristan Ordusu Topçu Bataryaları” isimli kitabımızı Sayın Yılmaz’a takdim ve hediye etmiştir.