İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

2010 Etkinlikleri

2 Şubat 2010 – Macar tarihçi Szabolcs Hadnagy araştırmalarını sürdürdüğü dönemde edindiği tecrübeleri “İstanbul İzlenimleri” başlıklı bir konuşmada üyelerimizle paylaştı.

1 Nisan 2010 – Tosun Saral ve Emre Saral tarafından derlenen Budapeşte Seyahatnameleri isimli sekizinci kitabımız yayınlandı.

16 Nisan 2010 – Macar Türkolog ve tarihçi Dr. Mihály Dobrovits derneğimize ülkesindeki Türkoloji çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

15 Mayıs 2010 – Tosun Saral Budapeşte’de kardeş Macar-Türk Dostluk Derneği’ni ziyaret ederek burada Türkolog Sn. Edit Tasnadi Hanım’ın çevirmenliğinde derneğimiz faaliyetlerini anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

21-23 Temmuz 2010 – Derneğimiz üyelerinden Emre Saral, TRT’nin Balkan Ekspresi isimli programının Macaristan’da çekilen bölümlerinde danışman olarak görev yaptı.

Ağustos 2010 – Emre Saral’ın “Slovakyadaki Macar Azınlık ve Bunun Slovakya-Macaristan İlişkilerine Etkisi”başlıklı makalesi TİKA’nın yayın organı Avrasya Etüdleri’nin 37. sayısında yayınlanmıştır.

Bu sene içerisinde derneğimizin kurucuları Prof. Dr. Şerif Baştav ve Prof. Dr. Vecdet Erkun’un ebediyete intikallerinin üzüntüsünü yaşıyor, kendilerini rahmetle anıyoruz.